Instrument Panel Blue Back Light Off - Page 2 - Honda CBR250R Forum : Honda CBR 250 Forums
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #11 of 19 Old 05-26-2013, 05:44 AM
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Indianapolis, Indiana, USA
Posts: 2,291
Thanks: 1,283
Thanked 570 Times in 375 Posts
Quote:
Originally Posted by aoman View Post
hi there,

can you please provide us with a little more details on the LED and the installation?
my lcd went fully dark yesterday!

thanks
Sounds like I should bookmark this thread for the future...


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(no affilliation)
don'tpanic is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 19 Old 05-28-2013, 04:30 AM
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 14
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Quote:
Originally Posted by don'tpanic View Post
Sounds like I should bookmark this thread for the future...

yah i did so too. the problem is very annoying as i drive through mountains and deserts in Oman and it's very dark and i cant see the fuel or speed

did so much research on the lcd strips i could use but so far no luck. hope someone can help us soon.


thanks
aoman is offline  
post #13 of 19 Old 07-27-2013, 06:02 AM
Member
 
tlikethedrink's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: ABQ, NM
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
What if its flickering on and off? LEDs are completly toast when gone right?
I just want to make sure before I check with Honda for my warranty & or start messing with stuff. My initial guess is a loose plug
tlikethedrink is offline  
 
post #14 of 19 Old 08-06-2013, 06:28 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile Solution!

Guys, ive encountered same problem as you all.
my Blue back light flickers and sometimes it shut off completely. ive checked to my local technician they say it doesnt appear to have any problem. it fixed for awhile until it turns back on me.

so just now after i washed the bike myself i try to give pressure to some rubber parts riget bellow the back light(note that i didnt take off any fairring i just put my hand in and give pressure to some part while i turn on the bike.) . so in the end i my conclusion was the blue back lid cable was loose for some reasson, you guys should try this out!
put your hands in bellow the speedometer youll find some tight rubberry thing, press it while turning the lights on so you adjust the cable. or dissamble it completely to re adjust the loose cable approphiately.
rayman27 is offline  
post #15 of 19 Old 08-19-2013, 03:49 AM
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 14
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
very good rayman27. thank you for the advice.

i will try this as soon as i get home.

cheers
aoman is offline  
post #16 of 19 Old 01-01-2014, 12:11 PM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi just wondering whether everyone managed to solve the problem by adjusting the "loose cables"?
yeowje is offline  
post #17 of 19 Old 02-13-2014, 11:56 PM
Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 41
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by rayman27 View Post
Guys, ive encountered same problem as you all.
my Blue back light flickers and sometimes it shut off completely. ive checked to my local technician they say it doesnt appear to have any problem. it fixed for awhile until it turns back on me.

so just now after i washed the bike myself i try to give pressure to some rubber parts riget bellow the back light(note that i didnt take off any fairring i just put my hand in and give pressure to some part while i turn on the bike.) . so in the end i my conclusion was the blue back lid cable was loose for some reasson, you guys should try this out!
put your hands in bellow the speedometer youll find some tight rubberry thing, press it while turning the lights on so you adjust the cable. or dissamble it completely to re adjust the loose cable approphiately.
Thanks for your ideas. I think the dashboard has a total of 3 of those blue backlights. My bike is just over 2 years old and all 3 of my blue dashboard lights are flickering on and off when I drive. They seem to only flicker one at a time, but are always changing. I will try what you suggested. Good advice. Thanks.
marcbkk is offline  
post #18 of 19 Old 08-12-2014, 09:24 PM
A J
Junior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Suburb of Chicago
Posts: 13
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Same problem here with the bike I just bought on 8/9/14. Looks like I'll have to try what Rayman suggested.
A J is offline  
post #19 of 19 Old 08-19-2014, 01:38 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Red face The LED Backlit

Hey Guys, After a few month using my own suggestion. my LED died for good eventually. The only way i fix it, is to bring the speedometer to an electrical work shop or take the speedo circuit to some one understands curcuits(so you need to un assemble the speedo from the bike first). so they say i need to change the LED in the circuit. by then you are pick the led colour as well.
it needs more effort than i thought, just becarefull not to brake it guys.
Thank you for you attention!
rayman27 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda CBR250R Forum : Honda CBR 250 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome