Honda CBR 250 Forum banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
I think I have a problem in my ignition system.
Got a video below showing it's inability to start up.

Initially, this happened so I left it at work. Pulled off the spark plug cap to check the plug, realized my socket wrench was too big so put the cap back on and tried starting it for the hell of it. It started. The next day I put in a brand new OEM spark plug because I already had it ordered.
Two days later, the same issue as in the video returns.
So today I put in a new fuel pump, not OEM (KEMSO brand).
After changing the fuel pump it still would not turn over, so I tried spraying starter fluid in the air-box.
This brought the engine to start but die with seconds, tried this a few times, now it won't even crank.

Now, when I turn the key to on, I get no noise from from the fuel pump. The only noise made is the tachometer hand spin up and return to 0.

Additional notes:
After changing the fuel pump, tank was drained and filled with fresh gas.
Fuel pump I put it today:
https://www.ebay.com/itm/KEMSO-High...ash=item2361fae7c4:g:GBwAAOSwRXRZPiCp&vxp=mtr
(Only put in the fuel pump, wasn't sure what to do with all the mesh filters since the stock pump had nothing of the sort attached anywhere)

Considering replacing the fuel filter and fuel feed hose next. Any ideas?

Oh yeah, mine is a 2012. Don't think that matters too much here, 2011-2013 is pretty much all the same bike isn't it?
 

·
Registered
Joined
·
29 Posts
Try this its the holy grail and it should get you where you want , i am also in middle of the same issue , i have replaced a new plug , my fuel pump is excellent and no issues with injector as its squirting fuel ,
i will be doing a pin to pin test to see if there is any short circuit , it will take time for me to figure things , but i am sure this manul will give enough to rip and fix this back ,

lemme know if it helped

{deleted by moderator; there ARE copyright issues involved here}

i tested the above link and it works ,the file is huge 140 MB ,
 

·
Registered
Joined
·
1,969 Posts
Can you plug in the original pump and see if it spins? I wouldn't say it's necessarily a pump problem. If the original pump spins I'd put it back in.

Check the fuses. I don't always trust an non-OEM part to work properly.

Check the battery voltage - it sounds like it's cranking a bit weak. It should be 12.7V or more.

Open the throttle slightly as you are cranking if it doesn't fire right up. If it sputters on Staring Fluid it tells you it's a fuel problem of some type.
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter #4
@octane_fx, Please let me know if you get yours running. I just saw your thread today.
I think it could be the injector for me, based on it "starting" with the starter fluid but only running long enough to burn that. So maybe the injector is faulty.
I'm not sure, I'm certainly not a well experienced mechanic.

@jkv357, The battery is good, I checked the five fuse fuse box and had no issues, didn't check the main fuse or pump relay because I forgot where they were at the time.
Rolling the throttle does me no good during test starts. My bike is around 32k miles so maybe it's just time to start replacing things. The original motor was replaced around 24k.
Not sure if I'll have it towed home to keep fiddlin on my own, or have it towed to the shop that replaced the motor about two years ago when the original motor seized.
Really entertaining the idea of buying a moped since I live rather close to work, and just replacing bit by bit on the 250R.

Thanks for the suggestions though.
 

·
Registered
Joined
·
29 Posts
Please give me your email address I will email.u the trouble shooting manual it has all the details to.fix any issue ,am at work now but will work on bike as.soon as I get home.,my bike has spark ,has fuel and the fuel injector is working ,I removed all connections and reconnected it ,I will be probing all connections in few days and find out if anyone is short or broken any where
 

·
Registered
Joined
·
29 Posts
downloadable link was sent to your email address @ TheKyngxar,

please let us know if it helped ,
peace
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
I think I have a problem in my ignition system.
Got a video below showing it's inability to start up.

Initially, this happened so I left it at work. Pulled off the spark plug cap to check the plug, realized my socket wrench was too big so put the cap back on and tried starting it for the hell of it. It started. The next day I put in a brand new OEM spark plug because I already had it ordered.
Two days later, the same issue as in the video returns.
So today I put in a new fuel pump, not OEM (KEMSO brand).
After changing the fuel pump it still would not turn over, so I tried spraying starter fluid in the air-box.
This brought the engine to start but die with seconds, tried this a few times, now it won't even crank.

Now, when I turn the key to on, I get no noise from from the fuel pump. The only noise made is the tachometer hand spin up and return to 0.

Additional notes:
After changing the fuel pump, tank was drained and filled with fresh gas.
Fuel pump I put it today:
KEMSO High Performance Fuel Pump for Honda CBR250R 2011-2013 | eBay
(Only put in the fuel pump, wasn't sure what to do with all the mesh filters since the stock pump had nothing of the sort attached anywhere)

Considering replacing the fuel filter and fuel feed hose next. Any ideas?

Oh yeah, mine is a 2012. Don't think that matters too much here, 2011-2013 is pretty much all the same bike isn't it?
I see it’s been about a year since this! I have been searching endlessly and you’re the only person i’ve found with this problem. mine is the EXACT same thing. buzzes when turning on ignition switch and then won’t turn over. I as well have a black 2012 Cbr 250r. was this ever resolved? did anyone find the answer?
 

·
Registered
Joined
·
125 Posts
no, his bike actually cranks and spins engine 2nd time around.
Yours has weak battery and only buzzes starter solenoid, but doesn't spin engine. Or does it?
 
1 - 8 of 8 Posts
Top