Honda CBR 250 Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
Stucked in traffic and looked at the temperature guage it showed 6 bars and last one is blinking. But the fan still didn't kick in went to the honda service center they checked the Fan relay, fuse and also the fan by using direct connection from other battery and all three were ok but still the fan isn't working what could be the possible cause? M having doubt with the wiring and ECT sensor any lead will be much appreciated.
 

·
Registered
Joined
·
1,877 Posts
Honda Service Center couldn't help you and sent you on your way?

Sounds like they checked everything except the temp sensor.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #4
Is this temperature sensor named ECT Sensor? Where this sensor is located? If the temp sensor is faulty how come it is showing heat bars in the display console? Having separate connection for heat bars? Need help cause the problem still cant be diagnosed. The service center said that we are not capable of solving this. I live in a city named Durgapur, West Bengal.
 

·
Registered
Joined
·
1,877 Posts
Not sure on the specifics of the system.

See if you can find a wiring diagram and identify the components, wires, and path. A factory Honda Service Manual may have useful info also.

Something is blocking the power from reaching the fan - a bad sensor, broken wire, bad ground,etc.

A temporary fix would be a direct hot wire to the fan with a switch in-between that you could activate while riding if needed.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top